Зерносушарки під теплогенератор

Цей вид зерносушарок відноситься до категорії модульних. Конструктивно вона виконана з модулів та колон, кількість яких залежить від заявленої споживачем продуктивності. При проектуванні даної сушарки враховано всі переваги та недоліки подібних аналогів. Тому дані зерносушарки надійні, економічні та прості в експлуатації та обслуговуванні. Вентилятори Теплогенератора нагнітають в теплообмінник потік повітря з навколишнього середовища і далі нагріте повітря прямує в зерносушарку.

Зерно надходить у верхній бункер, а розташований там шнек поступово заповнює колони. Колони утворюють сорочку навколо шахти, на яку нагнітається гаряче повітря. При повному завантаженні всіх колон шнек завантаження зерна автоматично вимикається. Внутрішні та зовнішні стінки колон виготовлені у вигляді решіт з відповідною перфорацією, що дозволяє ефективно продути спой зерна (36см), підтримуючи температуру, задану оператором. У нижній частині сушарки розташовані вальці, що дозують, швидкістю обертання яких регулює час знаходження зерна в колонах. Саме цим забезпечуються ті чи інші режими сушіння. Дозують вальці подають висушене зерно на нижній вивантажувальний шнек, який транспортує зерно до транспортних систем для подальшої подачі на транспорт або зберігання.

Зовнішні та внутрішні грати зернових колон виготовлені з нержавіючої сталі марки 430 товщиною 0,8мм, що значно збільшує термін служби агрегату. У стандартну комплектацію сушіння входять грати з перфорацією 2,5 мм. При зменшенні 7) перфорації (для сушіння ріпаку та насіння), загальна площа перфорації зберігається такою ж, що дозволяє проводити сушіння зернових культур і ріпаку без заміни решіт Несуче шасі виготовлене з цільної оцинкованої рами. Це забезпечує жорсткість конструкції сушарки та збалансовану роботу шнеків. У стандартній комплектації зерносушарка комплектується опорними ніжками. Дозують вальці виготовлені з алюмінію гарячого волочіння, які стійкі до ударів і поломок. Товщина корпусу нижнього шнека 2 мм. до Удосконалена система кріплення шківів шнека. Втулки легко монтуються на вал, потім на них так само легко надягається шків фіксується двома затискними болтами, і демонтуються одним болтом. Посилена поперечна рана запобігає деформації сушарки та вібрації шнека Посилена конструкція шасі дозволяє сушарці працювати довгі роки без деформації корпусу та рухомих частин

Шнек завантаження зерна в зерносушарку включається з ПУ зерносушарки і автоматично вимикається при спрацьовуванні датчика верхнього рівня зерна в зерносушарці. Також є можливість підключити до цієї автоматики норію завантаження зерна в зерносушарку. Вивантаження зерна. Вивантаження зерна відбувається автоматично під час набору зерна певної температури. При наборі виставленої оператором температури автоматично включаються нижній шнек вивантаження зерна із зерносушарки та вальці, що дозують, що визначають швидкість вивантаження зерна. За допомогою частотника можна відрегулювати швидкість потоку зерна та вийти у постійний потоковий режим. Але при зниженні заданої оператором температури зерна більш ніж на 2°С, автоматика відключить вивантаження, щоб уникнути виходу зерносушарки недосушеного зерна. При наборі заданої температури зерна вивантаження знову включиться в автоматичному режимі. Вентилятор охолодження. За стандартами сушіння зерна, температура зерна, що вивантажується із зерносушарки, не повинна від температури навколишнього середовища. Оператор виставляє перевищувати 10 ° C необхідну температуру зерна в нижній камері охолодження, при зниженні до якої автоматика відключає вентилятор охолодження і включає його повторно при збільшенні цього показника на 5 ° C Комплектація: Шнек завантаження зерна, шнек вивантаження зерна, вальці електро-двигуни шнеків завантаження та вивантаження, мотор-редуктор дозуючих вальців, електродвигун вентилятора, вентилятор марки Multi-Wing, зовнішні та внутрішні решета зернових колон виготовлені з нержавіючої сталі марки 430, Пульт управління з автоматикою Schneider Electric та частотником для регулювання швидкості.